Tænk på restaurantens belysning

Kender du det, når du ser dig selv i spejlet i et dårligt oplyst offentligt toilet, og det gule lys gør, at du ligner noget, der er kravlet ud fra under en sten? Du ville aldrig forbinde det at se verden gennem et skidengult skær med hygge. Belysningen har meget at skulle have sagt for, hvor godt folk trives i et miljø. Det vil du også erfare, når du i en restaurant prøver dig frem med forskellige typer lamper.

Lysfarven er vigtig for stemningen

Dermed ikke sagt at der findes nogen ideel lysfarve, der er perfekt til alle formål. I eksemplet ovenfor havde det overlegne alternativ til gult lys været hvidt lys a la det, du kender fra dagslys. For ønsker du at se dig selv i spejlet, er det i denne type lys, at du kan øjne alle detaljerne i dit ansigt, og da det friske lys behager øjet, vil du også opdage, at det, du ser i lyset, virker mere behageligt at kigge på.

Hvad med restaurant belysning?

Leder du efter restaurant belysning, er det givetvis en anden lysfarve, du skal på jagt efter. Her kan det faktisk være okay med lettere gulligt lys, så længe lyset ikke har helt den samme, ækle nuance som fluorescerende lysstofrør er kendt for. For ønsker du, at folk falder til ro, så skal det gøres med dæmpet belysning, der ikke på samme vis som dagslys og visse LED-lamper vækker folk til handling.

Glem ikke lampernes udseende

Skal du finde lamper til en restaurant, er deres design selvfølgelig ikke ligegyldigt. For selvom lysets farve og styrke er det vigtigste, er det stadigvæk vigtigt at have en rød tråd i indretningen. Ønsker du prægtige pendellamper suppleret af spotlys hist og her, der giver folk noget flot at kigge på, eller skal belysningen være mere diskret – måske i form af lyspaneler? Overvej forskellige slags lamper.