Gode idéer til teenageværelset

Har du en teenager i huset, som efterhånden begynder at kæmpe for lidt mere selvstændighed? Er de ved at finde ud af, hvem de er, og vil du gerne hjælpe dem godt på vej? Her er nogle idéer, du kan tage i brug, når I skal til at lave børneværelset om til et teenageværelse.

Et godt sted at hænge ud

Så snart børn begynder at ramme teenageårene, ændrer deres prioriteter sig en smule. Mange teenagere vil fx meget hellere bruge sin tid sammen med sine venner end sammen med familien. Det er en helt naturlig fase og en god måde, du kan støtte dem i deres socialliv, er ved at skabe et sted, hvor de kan hænge ud med vennerne. Det skal gerne være et sted, hvor de kan slappe af, snakke, se film eller spille spil på afslappet manér. Er deres værelse stort nok til det, kan man evt. købe nogle lænestole eller en sofa, som kan skabe et hænge-ud område på værelset. Er der ikke plads til det, er der dog også andre smarte løsninger: Sovesofa til teenager med plads til både opbevaring og god mulighed for overnatninger med kammeraterne.

Mulighed for selvstændighed

Nogle teenagere vil rigtig gerne føle sig mere voksne, og selvom der stadig er lange udsigter til at flytte hjemmefra, kan man godt starte med nogle små skridt i den rigtige retning. Har du fx en rutine med konstant at samle beskidt vasketøj op fra deres gulve og møbler og ordne det for dem, kan I skaffe vaskekurve og lave et system på værelset, så de selv kan sortere og tage sig af sit vasketøj. Det giver dem mere ansvar og erfaring til fremtiden og sparer dig lidt arbejde. Lad dem også selv vælge udtryk og pynt, så de kan have sin egen stemme, uden du har påvirket det for meget.