Guide: Indret dit lager til en effektiv opbevaring af inventar

Der kan være mange forskellige måder, hvorpå du kan vælge at indrette et lager. Nogle mere effektive end andre, såvel som nogle mere sikre end andre. Det er nemlig ofte ikke altid det mest simple inventar, der kan gøre sig gældende, hvilket kan gøre opgaven langt mere vanskelig end standard opbevaring.

Lagerets funktion

Noget af det første du kan overveje inden du begynder at indrette lageret med diverse møbler som Grenreoler eller lignende, kan være, hvordan du optimalt ser at lageret skal fungere; er der nogle specielle hensyn du bør tage i den sammenhæng? Det kan være dit inventar kræver en speciel truck eller lift, for at gøre det tilgængeligt, hvorfor du da bør have tilstrækkeligt plads mellem disse eventuelle Grenreoler til at manøvrere et sådant værktøj bekvemt rundt på lageret. Ligeledes, hvis det ikke er tilfældet, giver det måske mening at udnytte pladsen bedre, ved at lave mellemrummet lidt mindre.

Derudover kan du inddrage den type af reol, du ønsker at benytte dig af. Nu er Grenreoler blevet brugt som eksempel i det øvre, hvilket kan være en god mulighed for nogle, men måske ikke for alle. Alternativt findes der også plukkereoler og pallereoler, hvis form og funktionalitet måske er mere relevant for dit inventar. Måske skal du kombinere din reoltype, så du måske både har Grenreoler og pallereoler. Du kan eventuelt læse mere specifikt om de forskellige reoler og dermed konkludere, hvad der vil virke bedst for dig.

Hav styr på sikkerheden

Det at indrette et lager handler desuden ikke blot om inventaret, men også ganske meget om de medarbejdere, der skal bruge sin daglige gang i og omkring lageret. Der kan altså være en hel masse sikkerhedsmæssige krav, som du også bør inddrage i dine overvejelser om lageret indretning, så det er et sikkert sted for inventaret, dig og dine eventuelle medarbejdere.