Vil du have opført et hegn i haven? Læs med her

Der kan være mange grunde til, at du gerne vil have et hegn i haven. Måske vil du gerne tydeligt skille din grund i forhold til naboernes, måske vil du gerne have noget, dine planter kan vokse opad, eller måske vil du gerne skærme din terrasse. Uanset hvilken grund behøver det ikke være svært at få et hegn op at stå. Du kan både vælge selv at lave det eller at få hjælp fra fagprofessionelle. Og et hegn vil garanteret pynte i haven. I denne guide kan du få tips til, hvordan du kommer i gang.

Der er mange fordele ved et terrassehegn

Er du i tvivl om hvilken hegntype, du skal vælge? Terrassehegn er måske noget for dig. Der er nemlig få ting så skønne som at have en terrasse, du kan sidde på, mens du nyder haven. Men oplevelsen kan blive endnu bedre, hvis du samtidig er skærmet fra vind og vejr. Det er nemlig ikke særligt sjovt at stå og grille i sommermånederne, hvis der samtidig blæser en kold vind, der gør det svært at nyde oplevelsen. Samtidig ser terrassehegn rigtig pæne ud, og det kan være en god måde at dele haven lidt op på. Der er altså mange fordele ved at vælge et terrassehegn.

Hvilket materiale skal du vælge?

Når du har besluttet dig for, at du skal have hegn i haven – måske endda et terrassehegn – kan du begynde at overveje hvilket materiale, hegnet skal bygges af. Der er både fordele og ulemper ved de forskellige materialer, så hvad du skal vælge, afhænger helt af dine individuelle behov til hegnet i haven. Du kan for eksempel vælge et træhegn, hvis du gerne vil have et naturligt materiale, der sandsynligvis kommer til at stå godt til resten af haven. Men der er også meget andet at vælge imellem.