Tre tips til den grønne husstand

Vi ved det godt alle sammen. Vi skal tænke grønnere og blive mere miljøbevidste. Det er vi i Danmark heldigvis gode til. Virksomheder tænker miljøvenlige løsninger ind i arbejdet. Det samme gør institutioner, hospitaler og masse af andre steder. Den gode miljøbevidste adfærd kan du også tage med hjem i husstanden.

I denne artikel kan du læse om tre tips til, hvordan du bliver mere miljøvenlig i husstanden:

Brug varmepumpe

Overvej at opvarme din bolig med en varmepumpe. Varmepumpen kan nemt hjælpe dig til besparelser i hjemmet, hvis du fx i dag bruger olie eller gas, som ellers er steget drastisk i pris over den seneste tid. Varmepumpen bruger luften udefra til at omdanne til varm luft i boligen. Faktisk kan den genere varme fra luften, som i jorden er helt ned til de kolde, kolde minus 25 grader. Når det kommer til Installation af varmepumper, findes der to typer, og hvilken du skal gå med afhænger af dit behov. Dette kræver rådgivning fra en professionel.

Overvej at udskifte din benzin- eller dieselbil med en elbil

Det er over tid blevet mere og mere populært at investere i en elbil. Det kan i hvert fald være en formidabel løsning til dig, der gerne vil være mere klimavenlig. Når du skifter din benzin- eller dieselbil ud med en elbil, vil næsten kun 20 procent energi, der puttes i batteriet, gå til spilde. Modsat til benzin- og dieselbiler, hvor denne procentsats er langt højere. Opsætning af ladestander til elbiler kan monteres derhjemme sikkert og korrekt af en autoriseret elektriker.

Sortér dit affald

Du kan hjælpe klimaet i den rigtige retning ved at sortere dit affald. Opdel dine skraldespande således, at du både kan sortere pap, restaffald, bioaffald, plastik m.m. Der findes mange retningslinjer for affaldssortering, så orientér dig om disse på Miljøstyrelsens hjemmeside inden du går i gang.