Guide til at gøre din bolig bæredygtig

Vi prøver alle at gøre vores for at give en hånd med, når det kommer til at blive mere klimavenlige. Men det kan være svært at vide, hvor det batter mest og hvor man skal starte henne, som en helt almindelig person. Ét sted, der kan gøre en lille forskel og som kan være forholdsvis nemt at tilgå er boligen. For der er flere ting, man kan gøre derhjemme, for at gøre bolig mere bæredygtig, så man med god samvittighed kan være derhjemme og bruge sin apparater.

Udskift kul- og oliefyr med en varmepumpe

Kul og olie er på mange planer ved at blive udfaset. Derfor giver det også mening, hvis du derhjemme udskifter dit fossile fyr med et bæredygtigt et. En panasonic varmpumpe er et godt bud på en varmepumpe, der er et bæredygtigt alternativ til at opvarme boligen. En panasonic varmepumpe fungerer, som mange andre varmpumper, ved at bruge varmen i luften eller jorden omkring dig, til at opvarme din bolig. Og med en panasonic varmepumpe kan du også sikre dig en pumpe med en høj energiklasse og i god kvalitet, der sikrer dig bæredygtig opvarmning i lang tid.

LED er vejen frem

Du kan også udskifte dine gamle elpærer med LED-pærer. De bruger en del mindre energi og holder i mange, mange år. Du skal derfor sjældent udskifte dem og de er rent energi- og miljømæssigt en investering værd.

Se på energimærkningerne

Generelt, når du udskifter apparater i din bolig til mere bæredygtige alternativer, så er det en god idé at se på energimærkninger. Jo højere de ligger, jo bedre er de både for miljøet og for regnskabet. For jo mindre energi de bruger, jo mere hjælper du miljøet og jo mindre skal du betale. Det kan koste lidt at udskifte til bæredygtige alternativer, men det er i sidste ende en investering værd.