Skab et godt arbejdsmiljø

Kontoret i en virksomhed danner ofte ramme om en masse administrative arbejdsopgaver, som tit og ofte foregår stillesiddende foran en computer. Skrivebordet er derfor en slags base for en eller flere medarbejdere i virksomheden, og skal derfor tilpasses til denne. Således at man undgår unødigt slid af kroppen, og dermed sikrer at medarbejderen har det behageligt på arbejdspladsen.

 

Det er derfor vigtigt at kontoret bliver indrettet med både komfort og produktivitet i fokus. Kontoret skal være funktionelt, og i høj grad praktisk. Man opholder sig ofte i rummet i mange timer ad gangen, hvilket stiller en række krav til arbejdsmiljøet og indeklimaet. På den måde sikrer man at medarbejderens helbred er i fokus, hvilket skaber de bedste forudsætninger for en glad og positiv arbejdsplads.

God ergonomi er vigtig ved stillesiddende arbejde

Kontorarbejde består oftest af mange timers ophold ved et skrivebord, med øjnene rettet mod en computerskærm. Ergonomi er derfor enormt vigtigt, for at sikre at arbejdsbyrden ikke påvirker medarbejderens helbred.

 

Udover det interne aspekt i virksomheden, så findes der desuden en arbejdsmiljølov som er udarbejdet af arbejdstilsynet. Denne lov som danske virksomheder skal følge, sætter nogle fysiske krav til det rum hvor kontorarbejdet udføres.

 

Arbejdsmiljøloven indbefatter eks. krav til lofthøjde, luft og dagslys i lokalet. Derudover stilles der også en række krav til fysiske faciliteter på arbejdspladsen, såsom adgang til toilet og håndvask, spiseplads, garderobe og aflåste skabe til personlige ejendele.

Dårligt indeklima mindsker produktiviteten

Både i små og store kontormiljøer, anvendes der ofte led paneler som primære belysning. LED paneler er ofte det oplagte valg til kontor, fordi det ofte minder om et ovenlysvindue. De fylder ikke særligt meget i rummet, da de er så smalle, at de nærmest går i et med loftets øvrige beklædning. Ved anvendelse af LED paneler vil man desuden opleve en kraftig lyskilde som ikke blænder, grundet den store diffuser plade som er monteret på selve panelet.

 

Den belysning som opsættes i lokalet, har stor indvirkning på det arbejde som udføres i rummet. Der findes flere retningslinjer, som kan vejlede omkring korrekt valg af belysning til kontormiljøer. Det anbefales at undgå lyskilder som blænder og flimrer. Derudover skal lyskildens retning, styrke og farve være hensigtsmæssig ift. arbejdspladsen.

 

Indeklimaet på et kontor har derfor stor indvirkning på de medarbejdere som opholder sig i rummet. Det er derfor meget vigtigt, at der er stor fokus på dette aspekt. Et dårligt indeklima, kan have stor indvirkning på medarbejdernes helbred, produktivitet og generelle tilfredshed.