Guide: hjælp til fejlkoder på boligens hvidevarer

Oplever du, at en af boligens hvidvarer signalerer en fejlkode på skærmen? Det kan være på din vaskemaskine, tørretumbler, køleskab eller opvaskemaskine. Uanset hvilken maskine, der er tale om, er det frustrerende, når ens maskiner melder en fejlkode. Du kan læse nærmere om fejlkoder, blandt andet Fejlkoder til AEG, og få en guide til, hvad du kan gøre, når du oplever, at dine hvidevarer melder en fejlkode.

Hvad er en fejlkode?

Når din maskine signalerer en fejlkode, vil der sige, at der er et problem med maskinen. Problemets størrelse afhænger af, hvilken fejlkode der er tale om. Der findes nemlig mange fejlkoder, som oftest betegnes med et stort bogstav efterfulgt af et tal. Forskellige mærker af hvidevarer har forskellige fejlkoder, så du skal finde mærket på din maskine for at finde frem til fejlen. Har du for eksempel en vaskemaskine fra mærket AEG, bør du tjekke Fejlkoder til AEG, hvor du finder en oversigt over fejlkoderne.

Start med at se, om du kan finde fejlen

Det er altid et godt udgangspunkt at starte med at prøve at finde frem til fejlen. På den måde kan du komme frem til, hvad fejlen er, og vurdere, om du selv kan ordne det eller har brug for hjælp. Du kan søge online for eksempel; Fejlkoder til AEG, eller du kan finde manualen fysisk. Udover at finde den konkrete fejl, står der ofte et løsningforslag til, hvordan fejlen løses.

Følg løsningsforslaget og prøv at løs fejlen

Udover at du i manualerne kan finde den konkrete fejl, står der ofte et løsningforslag til, hvordan du løser fejlen, hvor du bliver guidet nøje. Når du har fundet frem til fejlkoden, kan du derfor prøve at løse fejlen ved hjælp af løsforslaget. Har du haft tålmodighed og fulgt løsningsforslaget, men ikke kan få maskinen til at virke, så kan du overveje at opsøge professionel hjælp.