Byg jeres nye hjem smart og virkelig hurtigt

Nogle gange er vi civile mennesker så frække, at vi undrer os over, hvordan de offentlige byggeprojekter kan så meget over tid. Hvordan kan metrobyggeriet trække så meget ud? Og hvad med Letbanen?

Men tænk engang på alle de private byggeprojekter, der ender som evighedsprojekter. Det er egentlig ikke formålet at kopiere ideen fra Sagrada Familia, det er bare endt sådan.

Her får du noget hjælp til, hvordan du undgår at ende i den situation.

Kald alle I kender på hjælpebesøg

Det første, største og bedste råd er at råbe ad dine lungers fulde kraft – HJÆLP.

Du har med garanti nogle søskende, venner, forældre eller børn, der kan hjælpe dig. Deres øjne siger måske nej tak, men så må du lokke med noget lækker mad og måske noget endnu bedre.

Hjælpen, du modtager skal selvfølgelig gives tilbage på en eller anden måde. Det kan være med hjælp til deres næste byggeprojekt. Det kan også være en tur i sommerhus eller andet sammen. Og det kan betale sig.

For du sparer ikke bare penge og tid på, at venner og familie kommer og hjælper dig. Du sparer også en masse skænderier og kontrovers, der ofte bare bunder i, at byggeprojektet går alt, alt for langsomt.

Når hjælper så er det, så husk at bruge dem til de store projekter. Når I skal have højbed og harpet muld, kan I selv klare det. Men de store, tunge projekter kræver en del gode hænder.

Tilkald professionel hjælp hurtigt

En god måde at komme fremad i projektet med det samme er også at være helt ærlige overfor jer selv. Det er en del ting, I ikke kan og ikke skal lave selv. Her skal tømrer, elektriker, VVS osv. bestilles så hurtigt som muligt.

At få en god håndværker ud kan desværre tage en god portion tid. Frustrationerne over at sidde på sine hænder og vente på håndværkeren, kan ofte gå ud over hinanden. Hjælp det problem af vejen ved at have styr på den professionelle hjælp helt fra starten.

Desuden giver det et langt bedre overblik, når de store klodser bliver langt i jeres byggepuslespil. Efter det kan I begynde at danne jer et bedre billede af, hvad næste skridt er og hvordan det bliver løst hurtigst og bedst.

Husk at byggehjælp er gensidigt

Jesus sagde engang, at man skal give med et rent sind, uden at kræve noget i retur.

Det er en smuk tanke, som har båret en religion igennem mange år. Du kommer nok ikke så langt med fortællingen og Jesus og det rene sind, hvis en af dine hjælpere skal bruge hænder til deres byggerier næste gang.

Surt er det at stå tidligt op og få sved på panden for noget arbejde, du i realiteten ikke får noget ud af. Men sådan er livet nu engang i mellem. Hvis man ikke hjælper med at rydde op efter festen, hjælper på flyttedagen eller med renoveringen, kan man ikke kalde mange glade hjælpere til sig, når det bliver din tur.